Föreläsning om Ljusamallen

Vi välkomnar er till en lunchträff den 28 mars kl. 11.30 – 13.30. Gästföreläsare Johan Elm från Belysningsbranschen kommer berätta om uppdateringen och arbetet bakom nya versionen av Ljusamallen.

”Den stora nyheten i nya versionen av Ljusa-mallen är en förenklad livslängdsdefinition för LED-armaturer. Rekommendationen baserar sig på ett förslag från den europeiska branschorganisationen LightingEurope, LE, som utges i dokumentet Evaluating performance of LED based luminaires från Lighting Europe (LE).” – Belysningsbranschen

Varm välkomna på lunch och föreläsning. Vänligen meddela ev matallergier.

Tid: torsdag den 28 mars kl 11.30 – 13.30
Plats: Ateljé Lyktan, Fabriksgatan 7, Göteborg

Skicka din anmälan till info.vastsvenska@gmail.com Sista anmälningsdag måndag 25 mars.

Save the date:
måndag 29 april 2019 – Årsmöte (Vi återkommer med kallelse)
torsdag 9 maj 2019 – AW efter Elfack (Mer information kommer via utskick)

Med vänlig hälsning

Västljus

Ombyggnationen av Mölndals innerstad; från ax till limpa.

Vi välkomnar er till en träff 14:e november kl. 17.30. Vi får under kvällen chans att lyssna till Sebastian Mattsson projektledare från Mölndals stad som kommer att ge oss en liten inblick i arbetet med ombyggnationerna som har gjorts i innerstaden, hur de bakomliggande processerna har sett ut med fokus på belysning och hur resan från ”ax till limpa” har varit.
Bakomliggande Gestaltningsprogram togs fram av Mareld landskapsarkitekter och Belysningsprogrammet togs fram ÅF Lighting.
Kvällen börjar med lite mingel och tilltugg för att sedan fortsätta med presentationen.

Tid: onsdag den 14 november kl 17.30
Plats: Ateljé Lyktan, Fabriksgatan 7, Göteborg

Skicka din anmälan till info.vastsvenska@gmail.com Sista anmälningsdag måndag 5:e november. Vänligen meddela ev matallergier.

Västljus goes infra

Välkommen till en träff tisdagen den 3 oktober kl 17.30. Vi får ta del av en del infraprojekt i göteborgsområdet, bl a rondeller i Partille och ny bro vid Landvetter flygplats. Samling hos Tengboms, Stora Nygatan 1. Vi börjar med lite mingel och tilltugg för att fortsätta med projektpresentationer och en bussresa. Bussen tillbaka till Drottningtorget senast 20.50. Ta gärna med egen varselväst.

Reservera även följande datum för kommande aktiviteter: 8/11 och 18/12. Vi återkommer med mer utförlig info om dessa senare.

Tid: onsdag den 3 oktober kl 17.30
Plats: Tengbom, Stora Nygatan 1, Göteborg

Skicka din anmälan till info.vastsvenska@gmail.com Sista anmälningsdag måndag 1 oktober. Vänligen meddela ev matallergier.

Ljus i filmens värld

Välkomna till nästa träff med Västljus. Denna gången blir temat “Ljus i filmens värld”. Luisa Fanciullacci kommer att ge oss en spännande inblick i ljusättning av film. Hon har under lång tid arbetat med belysning och visar oss exempel på både filmer och ljusrekvisita. Missa inte att vi har bestämt ny mötesplats hos Fagerhults lokaler i Göteborg.

Tid: måndagen den 21 maj kl 17.30
Plats: Fagerhult, Gamla Almedalsvägen 1, Göteborg

Du kan redan nu skicka din anmälan till info.vastsvenska@gmail.com Sista anmälningsdag 16 maj. Vänligen meddela ev matallergier.

Välkomna på årsmöte med Västljus

Västljus kallar till årsmöte den 19 april kl 17.30 i Whites lokaler, Magasinsgatan 10, Göteborg. Kvällen inleds med mingel och mat som sedan övergår i själva årsmötet. Efter det presenterar White det arbete man gjort i Kronhuskvarteret. Därefter kan vi efter en kort promenad se på objektet på plats.

Tid: Torsdagen den 19 april kl 17.30
Plats: White, Magasinsgatan 10, Göteborg

Anmälan till info.vastsvenska@gmail.com Sista anmälningsdag 16 april.
Vänligen meddela ev matallergier.

Välkommen till Västljus!

Nu tar vi nya tag inför våren!

Nästa träff blir den 6 februari med mat och mingel. Petra Sandberg berättar om belysningen av Kvibergs krematorium. Vi åker sedan buss till Råda Torg i Mölnlycke där Daniel Valentin, Lightwise och Parviz Dadgostar, ÅF Lighting, på plats berättar om hur idéerna och arbetet kom till. Åter Centralstationen senast kl 21.00.

Tid: Tisdagen den 6 februari kl 17.30-21.00
Plats: ÅF Consult, Grafiska vägen 2, Göteborg (spårvagn nr 2 eller 4, hpl Elisedal)

Anmälan till info.vastsvenska@gmail.com Sista anmälningsdag 2 februari. Vänligen meddela ev matallergier.

Vi kommer inom kort att meddela datum för vårens övriga träffar.

Väl mött!

Anmäl dig till föreläsningen med Jens Thoms Ivarsson

Idé material och form. 5 december

Vi har äran att få besök av Jens Thoms Ivasson som bl.a. har varit designchef för Ishotellet i Jukkasjärvi. Föreläsning Idé material och form kommer att handla om hur man hittar bra idéer och hur idéer omvandlat till olika objekt i olika material. Materialen är främst sten och is.

”I alla isprojekt jag gjort är alltid ljussättningen en stor del och jag tänker ljus redan i konceptfasen”

Avslutningsvis efter föreläsning med mat dryck går vi tillsammans och besöker vi Jul på Liseberg. Varmt Välkommen!

Tid: 5 december kl. 17.30
Plats: Ateljé Lyktan, Fabriksgatan 7 i Gårda

Anmälan till info.vastsvenska@gmail.com Sista anmälningsdag 30 november. Vänligen meddela ev matallergi eller annan kost.

Anmäl dig till föreläsningen med Bruce Munro

Missa inte detta tillfälle! Anmäl dig till föreläsningen med Bruce Munro, se annons nedan.

Vi söker nu också några volontärer till installationerna i Slottsskogen. Dessa kommer att ske på torsdagen den 9 november och fredagen den 10:e på dagtid 8-17 i Slottskogen nära Linnéplatsen. Arbetet kommer inte att innebära elektriska kopplingar mm. Du som inte meddelat ditt intresse för detta tidigare är välkommen att snarast maila direkt till lars@lf-design.se. Gärna heldagar, halvdagar men också några timmar. Allt är välkommet! Vi kommer inte att göra några elektriska inkopplingar.

Välkomna!

Föreläsning BRUCE MUNRO
9 november

I vinter kommer den brittiska ljusdesignern Bruce Munros installationer lysa upp vintermörkret i både Trädgårdsföreningen och Slottsskogen. Inför invigningen av utställningen håller Bruce Munro en exklusiv föreläsning med efterföljande mingel. Arrangeras i samarbete med Västljus. Varmt Välkommen!

Tid: 9 november kl. 17.00
Plats: Sweco, Skånegatan 3

Anmälan till info.vastsvenska@gmail.com Sista anmälningsdag 6 november, begränsat antal platser.

Volontärer sökes. Vi behöver några händer och fötter under några dagar i början av november för Bruce Munrouinstallationerna. Kan du avvara en eller flera heldagar, halvdagar eller ett par timmar vore vi glada.
Kontakta Lars Fredén snarast om du kan ställa upp.
Maila: lars@lf-design.se eller ring 0705-271306. Styrelsen för Västljus

 

Nu byter vi namn till Västljus

Den 4 oktober rivstartar vi hösten genom att byta namn från Västsvenska Belys…bla…blaet till Västljus – kort och gott. Detta firas storstilat med ompa ompa, mat, tårta och presenter, så missa inte det! Vi håller till hos Tengbom Arkitekter på Drottninggatan 16, med start kl 17.30.

Sedan kliver vi på en buss och tar oss ut till Lövgärdet. Deniz Canpinar från ÅF Lighting har där jobbat med upprustning av en bro för ökad trivsel och trygghet. Det är en gångbro över en bilväg som binder samman två bostadsområden och ett torg i nedre Lövgärdet samt tangerar som en port till övre Lövgärdet i Angered. Bron har haft dålig belysning och blivit utsatt för vandalism, klotter och bränder. De boende har istället valt att korsa huvudleden med hastighet på  50-70km/h på grund av otryggheten på gångbron.

Om tiden medger tittar vi även på några andra projekt.

Tid: onsdag den 4/10 kl 17.30
Plats: Tengbom Arkitekter på Drottninggatan 16
Karta: Klicka här för vägbeskrivning

Anmälan till info.vastsvenska@gmail.com senast den 27/9

Välkomna till Västljus!

CF109796 - liten